Как една мечта може да разцъфти пред очите ни!

#зелен град #зелени градски инициативи #цветни фигури

 

Мечтата за по-зелен град, за по-уютна и красива градска среда беше реализирана на последната спирка на тролейбус №2 в София. Благодарение на невероятният екип на “Гардения – 2006” ООД с помощта на район Витоша на Столична община и оранжерия за цветя “Цветна градина”, една пъстра цветна фигура от лалета, теменужки и мускари се превърна в реалност. Доказателството, че мечтите имат нужда от малко обгрижване, редовно поливане и много слънце, разцъфтя и ни се прииска да има повече такива инициативи.

Точният брой на лалетата е 23 200, подредени сръчно от опитния екип от специалисти на градински център “Гардения – 2006”. Ефекта, който е постигнат е повече от впечатляващ, което можеше да се наблюдава и по лицата на всички преминаващи около бул “Братя Бъкстон” №81. Посетители на цветната феерия бяха и множество работни пчелички, които привлечени от ароматното мускари неуморно кръжаха наоколо.

Подготвителната фаза на проекта започна още през есента на миналата година, включваше почистване на терена, оформяне на повдигнати лехи, добавяне на нова, богата на хранителни елементи почва и засаждане на лукувиците. Работата не е малко, но когато мечтата разцъфне всички се радваме на невероятният цветен и вдъхновяващ ефект и знаем, че си е заслужавало.

Ако не сте имали възможност да минете покрай тази цветна фантазия, ние се опитахме да запечатаме мига в няколко кадъра. Разгледайте галерията ни.

Сподели: