Фестивал на зелените идеи 2015

#бонсай #Градско планиране #зелен град #Зеленият град у дома #ландшафтна архитектура #фестивал #флористика

Заповядайте в Южния парк (част II), зад хотел Хилтън от 29 май до 31 май 2015!

време посещение:
петък 29/5: 09:00 – 19:00
събота 30/5: 09:00 – 19:00
неделя 31/5: 09:00 – 14:00

Програма

11.00 – 11.30 Откриване – Н.Пр. Том ван Оорсхот, посланик на Кралство Нидерландия в България, инж. Трифон Трифонов, председател на УС на АПДРБ, проф. Йордан Кулелиев, председател на Съюз на ландшафтните архитекти (СЛА)

30 май 2015г. (събота)

10.00 – 12.00 Детскa зеленa работилницa “Зеленият град и цветовете” : със своя заразителен ентусиазъм специалистите от Университетски Ботанически Градини ще събудят любознателността на  малчуганите към богатата палитра от растения в града ни. Всяко дете на възраст от 7 до 12 години е добро дошло! Групата ще бъде до 20 деца. ЗАПИСВАНЕ на: ubg_sofia@abv.bg

12.00 – 13.30 Оформяне на цветни композиции и презентация на флорален дизайн: Ангел Ангелов, един от водещите флористи от Асоциация Български Флористи ще ви потопи в магията на композициите с цветя и ще ви разкрие тайните на работния процес.

14.00 – 17.00 Работилница „Как се оформя бонсай“: С инж. Трифон Трифонов и  Бонсай студио ТТ, можете да надникнете за кратко в тайните на безбрежното изкуството бонсай.

31 май 2015г. (неделя)

10.00 – 11.00 Работилница „Как да си направим SeedBall или съвременните тенденции на партизанското  градинарство.  Вземи инициативата за по-цветен и зелен град в свои ръце! Срещнете се с Сдружение „ДивРошков“.

11.00 – 12.00 Флористика за деца: „Как да направим красива аранжировка“. Мина Цонкова, ландшафтен архитект ще ви покаже колко е лесно е да зарадвате близките си с красота от природата, вдъхновение и малко сръчност.

 

Всички събития ще се състоят в малък цветен оазис, специално оформен за Фестивала. Ще можете да се насладите на атрактивни декоративни дървесни и храстови видове и да се запознаете с новости на пазара. Разсадниците, членове на Сдружение АПДРБ ще претворят пространството зад „Хилтън“ за три дни в наситена с цветове, емоции и красота зелена площ, истински празник на „зеления град“.

Вход свободен!


 

Съвети директно от разсадника:  Нашите специалисти ще са там да отговорят професионално на вашите въпроси за това как да се грижим по-добре за растенията, които отглеждаме.

Елате да разгледате, да докоснете и помиришете!

Очакваме ви на двете ни шатри: представителна, в която можете да се запознаете от близо с декоративните разсадници в България и презентационна, където ще кипи работният процес.

Не пропускайте и щанда, където можете да си купите храсти и цветя и да отнесете у дома си късче „зелен град“.

 

Ще можете да се насладите на атрактивна изложба на декоративни растения, произведени в български разсадници. Ще видите разнообразието на средства и техники за изграждане на зелена градска среда.

Сигурни сме, че ще получите вдъхновение как да оформите градинката пред къщата си, как да озелените междублоковите пространства в квартала, в който живеете, как да направите по-цветен балкона на апартамента си.

Във Фестивала ще се представят членовете на Асоциацията на производителите на декоративни растения в България, която обединява над 35 водещи фирми в тази сфера.

Следете сайта на Асоциацията за повече информация, следвайте ги и във фейсбук.

Сподели: