Концепцията

Философията на Зеленият град е всеобхватна

Едно от първите неща, което ни привлича в града са зелените обществени пространства и най-вече парковете.

Но “зеленото” в града има още много аспекти. Само си помислете за озеленените улици и площади, градините на покривите, зелените дворове на училища, болници и обществени сгради, за растителността около и на вашето работното място, за преливащите от цветя балкони, за добре поддържани частни градини и междублокови пространства.

Чрез този сайт, нашата facebook страница и многото дейности, които организираме “на терен”, ние искаме да популяризираме всички тези идеи и да ви насърчим да ни подскажете за вашите различни и креативни идеи! Нашата философия включва също събирането на много данни за ролята, която зелените пространства играят за предотвратяването и намаляването на замърсяването на въздуха, като естествена защитна стена срещу вятъра или шумоизолационен елемент. Ние предизвикваме научни институти, университети, училища и студенти да насочат своите научни изследвания по множеството теми, с които да се включвт в концепцията на Зеленият град.

Добре поддържаните зелени площи, изградени на правилното място, са възвръщаема инвестиция. Не само, че хората ще се чувстват по-щастливи в зелена среда, но това води до реални финансови ползи.

Това превръща зелените пространства не просто в лукс, а в доходна инвестиция. На нашата интернет-страница ще откриете много примери за икономически и социалните ползи от зелените пространства в града.

Нека да направим града по-зелен!