Тенденции

Много тенденции и теории, намерили развитие през последните години, акцентират върху зелената градса среда и използването на растителността в най-различните ѝ форми. Нека си припомним например проектите за градско земеделие, целта на които е да се отглеждат плодове и зеленчуци възможно най-близо до потребителя. Чували сте и за така нареченото “партизанско градинарство”, при което ентусиасти садят цветя и храсти в публичните пространства, без да са искали официално разрешение от властите.

Можем да обобщим, че инициативата за изграждане и поддържане на зелените площи се приближава все повече до града и хората, живеещи в него. Много градове насърчават своите жители да започнат своя собствена зелена инициатива изцяло в духа на кооперативното общество.

Ще се стремим да ви държим информирани за зеления град, като публикуваме на тази интернет-страница актуални статии, новини и информация за най-новите зелени тенденции като например използването на алтернативни енергийни източници (соларни панели, биомаса) и изграждането на зелени покриви.